Din integritet är viktig för oss!

Vi använder kakor för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse. Klicka här om du vill läsa mer om hur vi använder kakor.

Widgets

Widgets är en av de viktigaste beståndsdelarna i många av dagens WordPress-sidor. Genom att använda widgets kan man ofta skapa en flexibel hemsida, som är enkel att ändra och som har det där ”lilla extra”.

Till exempel så består högerspalten här av widgets. Högerspalten kallas en widgetyta. Widgetytan kan innehålla en eller flera widgets. I admin kan man sedan enkelt ändra ordning på dessa widgets, byta innehåll, lägga till och ta bort.

Hantera widgets i WordPress admin

Klicka på "Utseende", och sedan "Widgets" i WordPress admin.

Visa tillgängliga widgets i WordPress admin

Mittenspalten visar tillgängliga widgets.

Hantera widgetytor och widgets i WordPress admin

Till höger ser du dina widgetytor, samt widgets som ligger i dessa.

Grunderna i hantering av widgets

Gränssnittet för hantering av widgets fungerar framförallt genom att dra och släppa. Man klickar sedan på pilen till höger om widgetens rubrik för att se eventuella inställningar.

Olika typer av widgets

Olika typer av widgets kan göra olika saker. Vissa visar en bild, andra en text, en meny, en länklista, en kalender, etc etc. En widget kan i princip innehålla vad som helst.

Nedan har jag listat några vanliga widgets, främst sådana som följer med WordPress från början. Observera att temat ofta påverkar exakt hur dessa ser ut.

Textwidget

Redigera textwidgets i WordPress.

Du redigerar enkelt innehållet i en textwidget, antingen genom att skriva HTML kod, eller genom att skriva vanlig text. Du behöver alltså inte kunna HTML för att publicera en kort text i en widgetyta.