Din integritet är viktig för oss!

Vi använder kakor för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse. Klicka här om du vill läsa mer om hur vi använder kakor.

Användare

Ändra din egen användare, vad för information som ska visas etc. Har du behörighet så kan du även lägga till nya användare och både redigera och ta bort gamla.

Hantera användare i WordPress

Lägg till ny användare

Börja med att klicka på Användare > Lägg till ny. Följ instruktionerna och fyll i uppgifterna för att skapa en ny användare.

Lägg till ny användare i WordPress

  • Användarnamn – Användarens användarnamn, som användaren kan använda för att logga in.
  • E-post – Användarens e-post. Det är viktigt att detta är en riktig email då information kommer att skickas till denna.
  • Skicka bekräftelsemail – Ett alternativ som tillåter dig att styra om ett bekräftelsemail kommer att skickas till användaren. Ett bekräftelsemail innehåller in länk, där användaren får bekräfta att de verkligen vill läggas till i systemet. Ett email med information och lösenord skickas alltid ut till användaren, oavsett om man även skickat bekräftelsemail innan.

Redigera användare

Användare kan alltid redigera sin profil och byta lösenord mm. Administratörer kan också redigera andra användare. Klicka på din profil i Adminpanelen, eller klicka på redigera på den profil du vill ändra.

Byta lösenord

Följ instruktionerna ovan för att komma till Din profil. Scrolla ner en liten bit tills du hittar Nytt lösenord.

Ändra lösenord i WordPress

  • Du kan alltid byta ditt lösenord.
  • Ingen, inte ens en administratör, kan ge dig ditt gamla lösenord.* Däremot kan du alltid återställa ditt lösenord, och få ett nytt skickat till dig per email.
  • Hemsidans säkerhet blir aldrig starkare än ditt lösenord.
* Lösenord i WordPress sparas enbart i krypterad form. Dessutom används ett salt för att göra krypteringen effektivare och säkrare. Tänk på att ingen kryptering i världen kan skydda ett dåligt lösenord.

Ta bort användare

Ibland kan det av en eller annan anledning bli aktuellt att ta bort användare. I WordPress det finns 2 olika sätt att ta bort användare. Du hittar till båda under Användare, i Adminpanelen.

  1. Ta bort användaren helt. Se bild 1.
  2. Välj att användaren inte har någon roll. Se bild 2.
Ta bort användare från WordPress - bild 1

Bild 1

 

Ta bort användare från WordPress - bild 2

Bild 2